TROOP 608 PATROL LEADERS' COUNCIL MEETING AGENDA			
ACTIVITY	DESCRIPTION	RUN BY	TIME
Opening &	Start the meeting with a simple opening ceremony such as reciting	SPL	6:00pm
Call to Order	the Scout Oath or Pledge of Allegiance.		
5 minutes			
Roll Call &	Ask the troop scribe to call the roll and read the log from the previous	Troop	6:05pm
Log Reading	meeting. Council members may make additions or corrections to the	Scribe	
5 minutes	log before voting to approve it as part of the council's permanent record.		
Patrol Reports/	Each patrol leader should be prepared to make a report on the progress	Patrol	6:10pm
Quartermaster	of his patrol. His report should include information about new members,	Leaders &	
Report	advancement progress, and anything the patrol has done since the last	Quarter-	
10 minutes	patrol leaders' council meeting.	master	
Old Business	Take up any discussion items left unresolved at the last patrol leaders'	SPL	6:20pm
10 minutes	council meeting. When necessary, bring matters to a close by asking		•
	for a vote.		
Big Event	Review and discuss the big event related to the upcoming month's	SPL	6:30pm
Planning	troop program feature. While the event itself will have already been		
15 minutes	determined during the troop program planning conference, details may		
	need to be worked out. Determine the who, what, where, when, why,		
	and how of the event. Patrol leaders can add to the discussion by		
	voicing ideas raised by their patrols. Explore the issues and bring any		
	essential matters to a vote.		
Troop Meeting	Distribute Troop Meeting Plan sheets for each of the month's troop	SPL	6:45pm
Planning	meetings. As you and the patrol leaders' council review plans for each		
15 minutes	of the month's four meetings, assign responsibility for portions of the		
	meetings, taking care to distribute the load equally amoung the partrols		
	and troop leaders. Be sure to plan three levels of skills instruction for		
	each meeting so that all age groups will be equally challenged.		
New Business	Discuss items not previously on the agenda. A patrol may be requesting	SPL	6:55pm
10 minutes	permission to embark on a patrol hike, for example, or the opportunity		
	for a special troop service project may have recently come up.		
Scoutmaster's	Up to now the Scoutmaster probably observed the patrol leaders'	Scout-	7:00pm
Minute	council meeting and asked a question or two, but otherwise allowed you	master	
5 minutes	to run the meeting and guide the agenda. As a closing to the meeting,		
	the Scoutmaster can share some constructive thoughts on what has		
	happened and offer an upbeat, supportive Scoutmaster's Minute to		
	provide a sense of completion to the proceedings.		